Tuulilasi

Toyota Tercelin tankin vaihto

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tämmönen ongelma että 80 vuosmallisen etuvetosen tercelin tankki vuotaa ja pitäs löytää uus. Ei vaan mistään löydy, eli ajattelin kysyy että minkä muiden toyotojen bensatankki mahdollisesti sopis kyseiseen autoon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Luettiin tämä radiossa, ja ihan tuota pikaa tuli sähköpostilla linkki:

 

http://www.varaosahaku.fi/?link=list&ggl=s16&searchmode=1&vc1=198&pc1=106&vc%5b0%5d=198138100&vcx1=4570&vcx2=2954&pc%5b0%5d=106102100

Elikkä varaosahausta näyttäisi löytyvän Rovaniemellä myynnissä oleva tankki.

Jos ostat tuon, puhdista se päältäpäin oikein huolellisesti, ja vedä pintaan ensiksi sinkkipitoista pohjamaalia ja sitten päälle kiiltäväpintaista maalia. Lopuksi vielä päälle hyvä kerros alustansuoja-ainetta. Näin se kestää pitkään.

Minkään muun mallin bensatankki ei todennäköisesti sovi. Muut vaihtoehdot ovat säiliön paikkaaminen hitsaamalla ja/tai juottamalla, tai sitten sen päällystäminen lasikuidulla. Hitsatessa tai juottaessa pitää olla varovainen, tyhjässä säiliössä on aina niin paljon bensaa, että se voi räjähtää, kun hitsaus- tai kovajuotosvehkeitä ryhdytään käyttämään.

Julkaistu: 23.4.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.