Tuulilasi

Toyota moottorivalo

Tapio Ketonen

Kysymys:

Moro, autoni on Toyota Celica vm-00. Autolla ajettiin määräaikaishuollon jälkeen 200km kunnes syttyi moottorivalo, noh ajoin auton kotiin ja luin OBD vikakoodi skannerilla koodin, koodi oli PO171 eli suomennettuna “Järjestelmä liian laihalla, paikka 1”. Syyksi epäilin sen päiväistä kaatosadetta ja moottoritiellä ajoa, nollasin koodin jolloin näin että vika ei ilmeisesti ole jatkuva koska valo ei syttynyt uudelleen.. Ajelin autolla viikossa noin 650km kunnes valo syttyi uudelleen, silloin tiesin että vikakoodi ei ollutkaan sattumaa viikkoa aiemmin. Luin koodin ja se oli taas sama, nollasin koodin uudelleen varmistaakseni ettei se syty taas heti uudelleen, varmistaakseni että pääsen kulkemaan sillä työmatkani. Nyt kun vikakoodi on kahdesti aktivoitunut vajaan tuhannen kilometrin/viikon sisään, päätin ottaa asian käsittelyyn ja selvittää mistä kyseinen ongelma johtuu. Luonnollisesti kysymykseni on olisiko mahdollista syytä tällaiselle auton toiminnalle, mahdollisia osia jotka kannattaisi tarkastaa liittyen tuohon ym? Lähinnä sillä että Toyota huoltamo haluaisi odottaa että valo syttyy uudelleen ja sen jälkeen lukea koodi uudelleen joka maksaa vajaan satasen ja sen jälkeen tuntityönä ruveta etsimään mahdollista syytä. Tarkoituksena olisi kokeilla itse selvittää ensin mistä tällainen voisi johtua..

Näytä vastaus

Vastaus:

Voisikohan joku lukijoista antaa asiaan apua? Minulle ei nyt tule mieleen mitään keinoa, jolla tuo häiriövalon sytyttävä vika saataisiin esiin. Kommentteja, kiitos! 

Julkaistu: 6.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.