Tuulilasi

Toyota avensis 1.8 vvt-i v.2004 öljyn kulutus

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikähän mättää, auton kaikki huollot tehty merkkiliikkeessä, kun autolla oli ajettu, 109tkm vesipumppu ja kannen tiiviste vaihdettiin. Viimeinen toteutettu huolto oli 150tkm, nyt autolla ajettu 156 tkm, alko öljyvalo vilkkumaan, tarkistin tikusta öljyt ja ei siellä öljyä ollut, ei tikun pää juurikaan kastunut.

Onkohan joku tyyppivika, mistäköhän tähänkin ongelmaa löytyy maksaja?

Näytä vastaus

Vastaus:

Maksaja löytyy aina ratin ja penkin välistä. Eikös sitä autokoulussakin opeteta, että ennen ajoon lähtöä tarkistetaan mm. moottorin öljymäärä.

Jos öljyn katoaminen on uusi ilmiö, näin talvisaikaan on aina syytä epäillä huohottimen jäätymisen mahdollisuutta. Toyota tosin ei taida puhaltaa öljyjä ulos mittatikun putken kautta, mutta paine voi pullauttaa esimerkiksi kampiakselin jakopään puoleisen akselitiivisteen eli stefan pois paikoiltaan, ja öljy pääsee karkuun myös sieltä.

Voi olla, että jos kuivalla koneella ei ole ajettu kovin paljon, asiasta selviää laittamalla moottoriin riittävästi öljyä. On kyllä selvitettävä, minne se öljy on poistunut. Se kun voi tapahtua toistekin.

Julkaistu: 26.2.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.