Tuulilasi

Toimiiko laturi webaston kanssa?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Voinko pitää laturia kinni autossa jatkuvasti esim yön yli? Kylminä aamuina on ongelmana ollut akun hyytyminen käynnistettäessä, jos webastoa joutuu pitämään lämmityksen takia kauan päällä. Lataisiko akkua sopivasti webastokäytön aikana, niin että akkuun  jäisi hyvin vielä käynnistysvirtaakin? Autossa on jo valmiiksi laadukas 90ah:n akku (autossa on bensiinimoottori), mutta silti virta on usein hyvin vähissä jos webasto on ollut pidempään päällä. 

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei haloo! Mitä ihmeen pelleilyä tämäkin taas on? Jos käytettävissä on pistorasia, niin miksi ihmeessä pitäisi käyttää Webastoa? Paljon fiksumpi ratkaisu ovat lohkolämmitin ja sisätilalämmitin, jotka toimivat verkkovirralla.Laturi toimii omillaan ja Webasto toimii omillaan. Laturin riittävyys Webaston syöttämiseen riippuu siitä, millaista laturia käytetään, ja miten paljon Webasto sekä lämmityspuhallin kuluttavat virtaa..

Julkaistu: 8.11.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.