Tuulilasi

Tata - milloin Tuulilasin koeajoon?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Milloin otatte testiin intialaisen Tata -merkin edustajan? Esim. sen näppärä farmarimallinen Indigo on myynnissä mm. Espanjassa. Koska Tata on hyväksytty EU:ssa, on myös mahdollista ostaa uusi tai käytetty Indigo ja tuoda se Suomeen sekä rekisteröidä se täällä. Millainen olisi tuo maahantuontikohtelu (verotus, katsastus yms) ko. auton suhteen? Indigo voisi hyvinkin olla mainio hankinta huokeaa käyttöautoa etsivälle. Vaikka ajamalla Suomeen. Seikkailu sekin ja lopulta taistelua verottajan sekä Trafin kanssa. Tatan pick up malli on sekin myynnissä EU:n alueella.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eiköhän nyt kuitenkin pysytä näissä Suomeen virallisesti tuotavissa autoissa. Tuollainen yksittäistuonti lienee nykyisin mahdollista, mutta sitten jatkossa ongelmaksi muodostuvat varaosat ja huoltotarvikkeet. Niiden hommaminenkin taitaa olla työlästä. Tärkein kysymys kuitenkin on: Mitä hyötyä jonkun Tatan hommaamisesta Suomeen olisi?

Julkaistu: 2.12.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.