Tuulilasi

tasapainoakselin kuluminen

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin Mercedes-Benz CLS 350 (ns.Suomi auto) vm.2005 merkkisen auton syyskuussa 2008.Autolla oli ajettu n.59 000 km .Nyt mittarissa on n.76000 km ja ongelmana on tasapainoakselin hammaspyörän totaalinen kuluminen.Korjauskustannukset on tuhansia euroja!

Kysymys kuuluu: Onko kyseessä  ennenaikainen kuluminen?Kuinka pitkään normaalisti tällaisten osien täytyy kestää?Näyttäisi siltä,että kyseessä on M272 moottorin tyyppivika.

Myyjä ei ota kantaa korvausasioihin,ei myöskään maahantuoja. Selvää välttelyä mielestäni! Kuinka mielestänne tässä täytyy nyt menetellä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Materiaaliviastahan tuossa on ilman muuta kysymys. Normaalisti tuollaiset osat kestävät koko moottorin iän eli useampia satojatuhansia kilometrejä.

Valitettavasti kyseessä on käytetty auto, joka on ollut ostajalla jo aika pitkään. Maahantuojalla ei enää ole vastuuta autosta. Vastuussa tuosta voisi periaatteessa olla auton myyjä, mutta tuo voidaan kyllä jo katsoa kulumisviaksikin. Eli ikävä kyllä taitaa mennä ihan omaan piikkiin.

Julkaistu: 31.3.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.