Tuulilasi

tarvitaan autotohtoria

Kysymys:

minulla on ajossa vw golf gti vm.1994. Loistava auto, mutta korissa pukkaa ruostetta ja pari sähköpropleemaa. En millään raaskisi luopua autosta mutta kohta ei ole muuta vaihtoehtoa, koska mikään korjaamo ei halua ottaa vanhaa autoa riesakseen ja jos ottavat niin hinta on ihan törkeä.

Yhtäkin korjaamoa lähestyin mutta koskaan en saanut vastausta. Liekö syynä se, että olen nainen ja kiintynyt tuohon vanhaan golfiin. Mutta alan olla jo epätoivoinen ja vailla neuvoa kun kukaan ei auta! Itse tekisin jos osaisin ja olisi paikka.

Eikö täällä ole mitään paikkaa mitkä ottaisivat vanhemmat autot ikäänkuin sydänasiakseen eivätkä veisi viimeisiä rahoja?? Tai miksei suomessa ole ameriikan tyyliiin pimp my ride-ohjelmaa jossa herätetään vanha romu henkiin?? Tai eikö tuulilasi ottaisi välillä tällaisia projektiautoja ja samalla tehdä omistaja onnelliseksi??

Näytä vastaus

Vastaus:

Pimp my Ride -tyyppisiin ohjelmiin todellakin valitaan ilmeisen satunnaisesti autoja, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että Kaliforniassa on väkeä yli 37 miljoonaa eli julmetun paljon enemmän kuin Suomessa, joten tilaisuuden osuminen kohdalle on harvinaisempi tapahtuma kuin loton päävoitto Suomessa.

Jos meillä lukijamäärä, levikki ja ilmoitustuotot olisivat seitsenkertaiset, meilläkin olisi tuollaisiin projekteihin varaa, nyt ei.

Suomessa on kyllä vaikka kuinka paljon pieniä pajoja, jotka hankkivat elantonsa nimenomaan sillä, että ne korjaavat edullisesti ja hyvin vanhoja ja halpoja autoja. Taidat kuitenkin asua pääkaupunkiseudulla, ja täällä asiallisten pikkukorjaamoiden löytäminen on hankalaa. Maalla kaikki on helpompaa, koska puskaradio tiedottaa tehokkaasti, kenelle kannattaa auto viedä ja kenelle ei. Ne verstaat, joille ei kannata viedä, menevät maalla aika pian kiinni, mutta pääkaupunkiseudulla valitettavasti riittää uusia huijattavia näillekin.

Kannattaa kuitenkin lähestyä useampaakin korjaamoa, ehkä se oikeakin sieltä löytyy. Voinet myös kysellä asiasta Volkkaristien palstalla http://www.vagarena.fi, siellä on varmasti asiasta tietoa.

Julkaistu: 17.7.2012