Tuulilasi

Talvi-,kesärenkaiden käyttö Euroopassa?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olemme tulossa Suomeen. Auto on espanjan rekisterissä, ja autossa on uudet kesärenkaat alla. Tiedän että Liettuassa on talvirengaspakko tämän kuukauden loppuun.

Itse kysymys: Voinko ajaa turistina Liettuan “läpi” kesärenkailla ennen pääsiäistä, ilman poliisien sakottamista, tai muita vastaavia sanktioita? Ellen, millaisia kustannuksia aiheutuu mm, sakotuksesta?

Näytä vastaus

Vastaus:

En osaa sanoa yhtään mitään Liettuassa tehtyjen rikosten rangaistuskäytännöstä. Kyllähän lähtökohta on, että maassa maan tavalla (=lakien mukaisesti) tai maasta pois. Tuskin Liettuassakaan moisesta rötöksestä tuomitaan vankeuteen ainakaan kovin pitkäksi aikaa, mutta tahallisesti rikokseen ryhtyvän kannattaa varautua myös ikäviin seuraamuksiin.

Mutta mikä ihme sinne Liettuaan oikein pakottaa ajamaan? Ruotsin läpi ajamalla matka sujuu paljon rauhallisemmissa ja myös turvallisemmissa merkeissä. Ruotsissa saa jo ajaa suvikumeilla kuten maaliskuun alusta lähtien Suomessakin.

Julkaistu: 16.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.