Tuulilasi

Takapenkkiläiset ahtaalla

Takapenkkiläiset ahtaalla

Tapio Ketonen

Kysymys:

Automaailmassa taitaa olla kaikki muu tärkeämpää kuin takapenkkiläiset: artikkeleissa ja teknisissä tiedoissa on tehoja, kiihtyvyyttä, kulutusta, tavaratilaa jne.

Teimme matkan isotädin luokse viiden aikuisen voimin, kaksi miestä ja kolme naista. Kulkuneuvo piti valita kahdesta farkusta: Astra tai Peugeot 307. Valitettavasti valitsemme sen Astran ja jälkikäteen saimme kuulla valitusta takapenkin väeltä, että ahdasta oli. Mittausten mukaan Astrassa takapenkin leveys oli jopa 15 cm vähemmän kuin Pösössä!

Nyt olemme hankkimassa uutta autoa. Saisiko jostain taulukon, jossa olisi takapenkin leveydet lantion ja hartian tasalta eri automalleista. Myös polvitila olisi kiva tieto. Vai onko ainoa konsti lähteä itse mittanauhan kanssa autoliikkeeseen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Autojen sisätilat mitataan Tuulilasin testeissä, ja mittapiirros julkaistaan aina testin yhteydessä. Mitatut sentit eivät kuitenkaan aina kerro täyttä totuutta. Istuinten mittaaminen ei ole aina yksiselitteistä, esimerkiksi ovien käsinojien sijainti vaikuttaa mittaustulokseen. Joskus käsinoja on selvänä esteenä, joskus taas se on niin korkealla, että se ei rajoita istuimen leveyttä. Juuri tästä syystä emme mittaa sisätiloja autovertailuissa mittanauhalla vaan istumalla. Kolme riskiä miestä joutuu vuorotellen istumaan autoihin, ja näiden istuntojen perusteella autot järjestetään tilavuusjärjestykseen.

Julkaistu: 15.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.