Tuulilasi

Suuntavakausongelmien aiheuttaja usein taka-akselistossa

Tapio Ketonen

Kysymys:

80 tuhatta ajetulla E39 BMW:llä (vm. 03) on sellainen ominaisuus tai vika, että auto muuttaa selkeästi suuntaansa tien kallistusten mukaan, vaikka ohjauspyörää pitää paikallaan. Ohjauspyörässä itsessään ei tunnu mitään kampeamista. Tämä aiheuttaa tiestä ja tuulesta riippuen jatkuvaa pientä ohjailun tarvetta. Ohjaus sinänsä ei tunnu väljältä, eikä etupyörien tukivarsista ole löytynyt vikaa. Auraus ym. kulmatkin on tarkistettu. Alla on uudet hyvät merkkirenkaat kokoa 225/55 R 16.

Voikohan tämä olla ominaisuus eikä vika ollenkaan? 5-sarjan BMW:tähän on joissakin testeissä moitittu huonosta suuntavakavuudesta. Vai voisiko taka-akselin varsien puslissa tai nivelissä oleva väljyys aiheuttaa tämän. Ne on vielä tarkistamatta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Yleensä ongelmat auton suutavakaudessa johtuvat taka-akselistosta. Tarkasta siis niiden takatuennan osien kunto pikimmin.

Julkaistu: 11.8.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.