Apu

Suosittu Kysy Kiminkiseltä -lääkäripalsta televisioon: Tämä ei voi mennä pieleen!

Kysymys:

Elokuussa aamutelevision Studio55 saa uutta sisältöä, kun maalaislääkäri Tapani Kiminkinen ja juontaja, Avun nettibloggari Raakel Lignell siirtävät Apu-lehdestä tutun “Kysy Kiminkiseltä” -lääkäripalstan televisioruutuun.

Näytä vastaus

Vastaus:

Suosittua Kysy Kiminkiseltä -palstaa on julkaistu Avussa vuodesta 2012. Siitä on tehty kirja ja nettivideoita.

Samalla muotilla tehtävä televisio-ohjelma alkaa 18. elokuuta ja jatkuu vuoden loppuun. Se tulee televisiosta torstaiaamuisin MTV3-kanavalta kello 8:30-9:00.

– Tulevan ohjelman pituus ilahduttaa, sillä puolen tunnin aikana ehtii valaista yhden tematiikan. Päämääränä on palvella katsojia ja tehdä ohjelmaa ennen kaikkea tavallisille ihmisille, ohjelman juontava Raakel Lignell sanoo.

– Eli antaa oikeaa, oleellista tietoa sellaisella kielellä, että katsojat ymmärtävät, maalaislääkäri Tapani Kiminkinen säestää.

Tästä Kiminkinen onkin tullut tutuksi. Lääkäreitä syytetään toisinaan vaikeaselkoisuudesta, mutta Kiminkinen heitti tittelit nurkkaan, nosti terveyskeskuslääkäreiden arvostusta ja alkoi puhua asioista kansankielellä.

Lopulta kyse on kuitenkin kohtaamisesta, ihmisen kuuntelemisesta.

– Joskus on kysytty, enkö menetä tällaisella lääkärin arvovaltaani? Pah! Minä en ole mikään Pepsodentti-Pentti: lääkiksen aikainen keinoempaattinen herrasmieslääkäri, jolla on sliipattu tukka, kireälle vedetty kravatti ja tärkätty valkoinen lääkäritakki.

– Olin ainoa lapsi, pieneltä kylältä ja jumalattoman ujo. Sosiaalisuus jäi vähiin, mutta sen sijaan näin, mitä elämä on: rikkaus, köyhyys, mistä se lehmä poikii. Mikä voisi olla lääkärille tärkeämpää kuin nähdä syntymät ja kuolemat, Kiminkinen miettii.

Lue koko juttu torstaina ilmestyneestä Avusta!

Julkaistu: 28.7.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.