Tuulilasi

Sulaneita mäntiä ja TL:n nettipalvelu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Öljyjen paksuutta koskevassa vastauksessasi kyselit valokuvan perään, jossa näkyi vaurioitunut mäntä. Miten ihmeessä et sitä tiedä, kun kuva on jo ainakin viikon pyörinyt kysymyspalstasi kuvituksena.

Siis tämä kuva: http://www.tuulilasi.fi/uutiset/kannattaako-talvella-vaihtaa-ohuemmat-oljyt

Kyllähän tuosta tyhmempikin lukija saa sellaisen kuvan, että ko. moottorilla on ajettu vääränlaisilla öljyillä.

Takaisin asiaan eli tähän teidän verkkolehteen. Tämä on susisurkea nettilehti. Mikä siinä on, että Tuulilasi teki vastaavan uudistuksen jo toistamiseen eli jo ennestään huonosti käytettävä nettilehti muuttui vieläkin huonommaksi. Äkkinäinen ei olisi voinut edes uskoa, että edellisestä versiosta olisi menty vielä huonompaan!

Pelkän haukkumisen sijaan täytyy antaa (konsulentit ovat kehoittaneet) myös rakentavaa palautetta eli korjatkaa nyt edes kommentointi mahdollisuus muutenkin kuin facebookin kautta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tässä kysymyspalstassa ei ole minkäänlaista kuvitusta, toki voin näihin vastauksiin liittää kuviakin, mutta kuvien etsiminen on sen verran työlästä, että aika ei siihen riitä. Yleensä kuitenkin vastailen näihin normaalin työajan ulkopuolella. Valitettavasti en ennätä lukea kaikkia nettipalvelumme juttuja, siksi ihmettelin,. mistä kuvasta oli kysymys.

Tuossa kysymyspalstaa puffaavassa jutussa käytetyssä kuvituskuvassa on kuvattu moottorivaurio, jossa vasemmanpuolimmaiseen sylinteriin on joutunut jokin vieras esine. Se voisi olla esimerkiksi katkennut venttiili. Venttiilin katkeaminen ei yleensä johdu voiteluöljystä, mutta sen syytä ei kuvan perusteella voi edes arvata. Kuvasta näkyy myös, että palaset ovat kulkeutuneet sylinteristä toiseen venttiilien kautta. En tiedä, mistä autosta tuo kuva on peräisin, ja milloin se on otettu.

Muilta osin olen kanssasi samaa mieltä.

Julkaistu: 26.1.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.