Tuulilasi

startti vika avensiksessa

startti vika avensiksessa

Tapio Ketonen

Kysymys:

mitä johtuu kun kone on lämpöinen niin yrittää startata niin pyörittää hetken ja sinnen lopettaa ja kuuluu vaan krohinaa lyökö startti jotenkin ylitte vai missä vika auton saa käyntiin kunhan jaksaa tehdä lyhkäisiä starttauksia ja toivoo että lähtee käyntiin kylmänä kyllä lähtee hyvin käyntiin

Näytä vastaus

Vastaus:

Yrittäisiköhän tuo potkaista konetta käyntiin, mutta startti hyppääkin päältä pois liian aikaisin? Kannattaisi ehkä tarkastaa käynnistimen hammaspyörän ja sen yhteydessä olevan vapaakytkimen kunto. Jos vapaakytkin jumittaa, silloin moottorin pieni potkaisu saattaa pyöräyttää hammaspyörää niin, että akselissa oleva kierre painaakin hammaspyörän pois vauhtipyörältä. Kun startti kuitenkin pyörii, hammaspyörä ei menekään takaisin vauhtipyörän hammaskehälle vaan pyörii sen vieressä pitäen pahaa ääntä.

Juuri tuon pienen potkaisun varalta starttihammaspyörässä on vapaakytkin, joka päästää hammaspyörän pyörimään starttimoottoria nopeammin. Jos se potkaisu ei riitäkään käynnistämään moottoria, pyöritys jatkuu. Vapaakytkimen voi saada puhdistettua hyvällä liuottimella. Tekisi mieli sanoa bensalla, mutta sitähän ei enää saa käyttää osien puhdistamiseen!

Julkaistu: 29.11.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.