Tuulilasi

sormi suussa

Tapio Ketonen

Kysymys:

miten vaihdetaan citroenc4 2012 1.6 hdi sumuvalon polttimo eteen

Näytä vastaus

Vastaus:

Yritin etsiä ohjeita saksalaisilta ja englantilaisilta sivuilta, mutta eipä löytynyt mitääm kunnollisia ohjeita. Ilmeisesti puskurin alla olevien suojamuovien ja luukkujen avaaminen on melkoisen työlästä. Meillä oli pari-kolme vuotta sitten tuollainen C4 Kestotestissä, mutta eipä tunnut tutustutuksi tuohon polttimoiden vaihtoon. Niinpä lienee paras noudattaa käyttöohjekirjan neuvoa: käänny korjaamon puoleen.

PÄIVITYS:

Tuolla kommenteissa nimimerkki Bricbac esitteli ranskalaisella Citroen-sivustolla esitetyn ohjeen sumuvalojen polttimoiden vaihdosta. Tässä linkki ohjeeseen: http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=160351 Ohje on ranskankielinen, mutta muuten hyvä. Jos ranska ei ole hallussa, Googlen kääntäjä auttaa. Avaa osoite https://translate.google.com/, sijoita tuo  osoite vasempaan ruutuun, valitse ruudun yläpuolelta kieleksi ranska ja oikeanpuoleisen ruudun päältä kieleksi suomi. Klikkaa sitten oikeanpuoleiseen ruutuun ilmestyvää linkkiä (sama osoite kuin vasemmalla). Teksti on kääntynyt suomeksi – tosin käännös on kamala. Jos saksa tai englanti sujuvat, jälki on vähän ymmärrettävämpää.

Ei sinänsä ihme, että ohjekirja suosittelee työn teettämistä korjaamolla. Joka tapauksessa se pitää tehdä lämpimässä, muuten muoviosat hajoavat. Lämpimässäkin tuo on perin hankala toimenpide, ja muoviosien kanssa on oltava varovainen.

Julkaistu: 7.12.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.