Tuulilasi

Skodan vetokoukku

Tapio Ketonen

Kysymys:

En seuraa kysymyspalstaa paljonkaan, joten asiaa on ehkä jo käsitelty. Siis. kaverini hankki Skoda Octavian kuukausi sitten uutena. Ainoa lisävaruste, jonka hän halusi, oli vetokoukku. Se laitettiin Veholla. Kaveri ajeli tyytyväisenä, kunnes kävi ilmi, että autolla ei saa vetää mitään. Veho otti kyllä kiltisti auton takaisin. Kysymys kuuluu, miksi ei saa vetää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Koska ei ole tarkempaa tietoa auton mallista, niin enpä osaa sanoa miksi ei saa vetää. Netistä löytyvien Octavian esitetietojen mukaan autolla saa vetää jarrutonta perävaunua, jonka kokonaismassa on mallista riippuen 620-720 kg. Jarrullisen massa saa olla 1300-1600 kg. Perävaunumassat on ilmoitettu rekiströintitodistuksen ykkösosassa kohdissa O1 ja O2.

Hieman täytyy ihmetellä sitä auton ostajaakin. Jos on aikomus vetää perävaunua, niin normaalisti ensimmäisiä tarkistettavia asioita ovat nuo vetopainot.

Julkaistu: 4.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.