Tuulilasi

skoda fabia vielä.

Tapio Ketonen

Kysymys:

niin´jarrurumpu ja hihnat on vaihdettu. mutta vaihtaessä lirahti vähän nestettä sylinteristäja ilmeisesti pääsi ilmaa..eikä auta pumppaaminen kun ekalla painalluksellä jarru pedaali painuu aivan pohjaan. nestettä on. mistä jarrusysteemi ilmataan ? kiitos etukäteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Voi jestas sentään!

Olen yrittänyt aina varoittaa, että pitäkää näppinne pois autojen jarruista, jos osaamisen taso ei ole riittävä. Nyt tuntuu siltä, että sinä olet ryhtynyt sellaiseen hommaan, mihin osaamisesi ei riitä. Jarrut ovat niin tärkeä osa autoa, että siellä ei ole varaa minkäänlaisiin virheisiin.

Auton jarrujärjestelmän ilmaaminen tehdään ilmausruuvien kautta. Yksi hyvä keino siihen on ottaa pitkä sopivankokoinen letku, jonka pää laitetaan ilmattavan sylinterin ilmaruuviin ja toinen pää jarrunestesäiliöön. Sitten ruuvia avataan ja ryhdytään pumppaamaan jarrupoljinta. Ilmakuplat tulevat letkua pitkin pois järjestelmästä säiliöön. Tämä tehdään jokaisesta pyöräsylinteristä erikseen.

Mutta yritä nyt kuitenkin löytää avuksesi ja opastamaan joku sellainen, joka on edes joskus korjannut auton jarruja!

Julkaistu: 7.10.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.