Tuulilasi

sisätilalämmittimen paikka

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lämmitystolppien oikosulkujen vuoksi joudun käyttämään varsin pienitehoista sisätilalämmitintä. Tästä syystä lämmitin  ei jalkatilassa pidettynä ehdi saada pakkasilla edes tuulilasia lämmittettyä. Olenkin pitänyt sitä nyt viime yöt suunnattuna suoraan tuulilasiin jotta siitä olisi jotain hyötyä. Onko tästä jotain vaaraa? Esim. tulipalot, pienten naarmujen laajentumiset yms yms. Johto on juuri ja juuri tarpeeksi pitkä yltääkseen hanskalokeron päälle ja ostin liukuestematon lämmittimen alle. Minua ei haittaa siirrellä sitä ajon ajaksi takaisin lattialle. 

Näytä vastaus

Vastaus:

Lämmitin voi tuulettimen aikaansaaman tårinän johdosta pudota, ja jos se putoaa vaikka istuimelle, siitä voi aiheutua tulipalon vaara. Muita ongelmia voisi olla esimerkiksi tuulilasin halkeaminen, jos lasia lämmitetään voimakkaasti yhdestä kohdasta.

oisit ehkä rakentaa lämmittimelle telineen, joka puhaltaa lämpöä hieman etäämmältä ja varmistaa samalla sen pysymisen. Toinen vaihtoehto olisi tuulilasin suojaaminen ulkoapäin peitteellä. Se estäisi myös jäätymisen. Sinänsä lämmön johtaminen matkustamon alaosaan auttaisi pitämään auton kuivempana, sillä ilmavirta haihduttaisi mukaansa kosteutta lattialta.

Julkaistu: 26.10.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.