Tuulilasi

Säteilylämmittimestä ei suurta hyötyä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko säteilylämmityksen ostamisessa ja asentamisessa uuteen autoon järkeä? Säästääkö sillä moottoria tai bensaa, vai meneekö lämpö ympäristöön? Eniten minua kiinnostaisi sisälämmitin, saisi edes lasit suliksi. Mitä mieltä olet pelkän sisälämmitysjohdatuksen tekemisen järkevyydestä, vai pitäisikö ostaa koko normaalipaketti?

Näytä vastaus

Vastaus:

Minä olen sitä mieltä, että säteilylämmittimessä ei ole järkeä. Säteilylämmitin ei hoida lohkolämmititmen tärkeintä tehtävää eli kannen ja palotilan lämmittämistä. Jäähdytysnesteen lämpö nousee hävettävän vähän ölypohjan pintaan kiinnitetyllä lämmittimellä. Sen lämpö menee pääasiassa harakoille.

Mikään ei estä pelkän sisätilalämmittimen ja sen tarvitseman johdotuksen asentamista. Sisälämmittimen laillinen käyttö edellyttää johtosajan asentamista. Ilman sitä autoa ei kannata lämmittää, koska palovakuutus ei ole voimassa.

Julkaistu: 5.9.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.