Tuulilasi

Samaan tarkoitukseen tarkoitettuja öljyjä voi sekoittaa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autossani on tällä hetkellä jotain Total merkkistä 5W-40 täyssynteettistä öljyä. Voinko lisätä minkä tahansa merkkistä 5W-40 täyssynteettistä öljyä, vai pitääkö olla juuri samaa? Auto on vm -95 Toyota Corolla

Näytä vastaus

Vastaus:

 “Jotain” on aika harvinainen öljylaatu. Isäukko sanoi aikanaan, että “jotain” on sitä, mitä on läjässä navetan takana. Niinpä suosittelenkin, että kiireen vilkkaa poistat sen tavaran moottorista, huuhtelet moottorin huolella ja laitat sisään moottoriöljyä.

 Sekä SAE- että ACEA-luokituksiiin kuuluu, että samaan tarkoitukseen valmistettuja öljyjä pitää voida sekoittaa keskenään. Moottoriin voidaan siis lisätä periaatteessa mitä tahansa öljyä, mutta viisainta on kuitenkin pysytellä samassa öljytyypissä. Useimmat synteettiset öljyt ovat polyalfaolefiinipohjaisia, ja tällaisia öljyjä voidaan kyllä sekoittaa keskenään. Ykkösvaihtoehto on tietenkin aina se sama laatu, jota koneessa on ennestään.

Julkaistu: 26.8.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.