Tuulilasi

sama kukkapenkki kottero fabia 2003

Tapio Ketonen

Kysymys:

jostain pultin reijästä saa kuulema jarruhihnat vetäytymään, ja takajarru rummut irroitettua. onko siellä ruuvi mitä käännetään vai kiila mitä nostetaan.? ja onko pultin reijän oltava ala-asennossa suunnilleen.? PS. takaoven jumista. katkaisin oven johdot sivupalkissa ja osaan ne kyllä siellä jatkaakin. eikä siellä mitään liittimiä ole.! kun ehdin niin avaan toista ovea sen verran että näen miten kotteron lukon saa avattua. kiitos etukäteen jarru ohjeista.

Näytä vastaus

Vastaus:

Viittaan edelliseen vastaukseeni Skodan tuntevan ammattilisen avun hyödyllisyydestä. Ilmeisesti jarrurummut ovat kuluneet niin paljon, että sisäreunaan on jäänyt korkea reunus, joka on suurempi kuin jarrukenkien normaalin liikkeen määrä. Käsijarruvivun yhteydessä on räikkämekanismi, joka lyhentää jarrujen palautusliikettä. Jarrukengät jäävät lähemmäs rumpuja, jolloin sylinterin liike jää lyhyemmäksi, eikä jarrupoljin painu liian syvälle.

Tämän räikän pääsee ilmeisesti ronkkimaan pitkällä ja ohuehkolla ruuvitaltalla pultinreiästä, jolloin jarrukengät vetäytyvät sisään. Se räikkä löytyy tähystelemällä pienen tehokkaan lampun avulla pultinrei’istä. Ilmeisesti se sijaitsee jossakin pyöräsylinterin takapään paikkeilla, mutta en nyt lähde etsimään jostakin Fabiaa ja purkamaan sen takajarruja. Ehkä joku palstan innokkaista kommentaattoreista on joskus tutustunut VW-konsernin tuotteiden rumpujarruihin ja voi auttaa.

Julkaistu: 1.10.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.