Tuulilasi

Saksan autot

Tapio Ketonen

Kysymys:

Voiko Saksasta tuodun auton historiaa jäljittää mitenkään? Miksi maassa on henkilökohtaiset rekisterikilvet?

Näytä vastaus

Vastaus:

Saksassa ajoneuvorekisteristä ei tiettävästi saa yhtä laajasti tietoja rekisteritunnuksen perusteella kuin meillä. Tosin ainakin aiemmin Fahrzeugbrief eli rekisteröintitodistuksen kakkososa sisälsi kaikkien edellisten omistajien nimet, mutta nykymuotoisesta en osaa sanoa. Toki jos ostaa uudehkon auton merkkiliikkeestä, huoltohistorian kautta auton menneisyys saadaan aika hyvin selville.

Saksassa auto poistetaan liikennekäytöstä aina, kun se siirtyy autoliikkeellle. Kun seuraava omistaja rekisteröi auton nimiinsä, auto saa uuden rekisteritunnuksen. Saksassa on käytössä paikkakuntakohtaiset rekisteritunnukset, joten kilvistä näkee myös auton kotipaikkakunnan. Jos auto myydään suoraan omistajalta seuraavalle, siinä voidaan säilyttää entinen rekisteritunnus, jos ostaja on samalta paikkakunnalta. Muuten tunnus vaihtuu.

Julkaistu: 5.10.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.