Apu Terveys

Sain sydäninfarktin, ja nyt sairaus on mielessäni koko ajan – Miten päästä eteenpäin? Apu-klinikka vastaa

KuvatAdobe Stock
Julkaistu 20.2.2023

Kysymys:

Olen 55-vuotias sydäninfarktin sairastanut yrittäjämies. Sairaalasta kotiutumisen jälkeen elämäni ei ole oikein päässyt vauhtiin. Sairastumiseen liittyvät ajatukset pörräävät mielessä, mutta toisaalta kiireinen työni odottaa tekijää. Mistä saisin tukea, jotta pääsen taas kiinni normaaliin elämään ja työhöni?

Näytä vastaus

Vastaus:

On ymmärrettävää, että kuntoutuminen infarktista ottaa aikansa. Löydät sairauteesi liittyvää tietoa, taitoa ja tukea sekä käytännön vinkkejä sen hoitamiseen sydan.fi-sivuilta. Sydänliiton kursseilla pääset tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia ja jakamaan kokemuksia yhdessä toimien ja oppien (sydan.fi/kurssikalenteri). Voit myös kysyä Tulppa-kuntoutuksesta terveyskeskuksestasi.

Halutessasi voit jutella vertaistukihenkilön kanssa luottamuksella tunteista ja kokemuksistasi (sydan.fi/vertaistukihaku). Sydan.fi/tule mukaan -sivuilta saat tietoa Sydänliiton toiminnasta, johon voit osallistua. Näet verkkoluentotarjonnan ja tapahtumakalenterin sekä voit halutessasi liittyä jäseneksi sydänyhdistykseen.

Voit myös kääntyä sinua hoitavan lääkärin tai hoitajan puoleen ja kertoa huolistasi. Yhdessä löydätte ratkaisuja, jotka auttavat sinua kuntoutumaan, selviytymään työstäsi ja elämään muutenkin mukavasti sairaudesta huolimatta.

Sydänliitto

Kysymykseen vastasi liikunta-asiantuntija Annukka Alapappila Sydänliitosta. Suomen Sydänliitto on Euroopan ensimmäinen ja maailman toiseksi vanhin sydänjärjestö. Liitto toimii paikallisesti, alueellisesti ja koko maan laajuisesti. Sydänliitto tarjoaa tietoa, kuntoutusta ja vertais­tukea sairastuneille sekä heidän läheisilleen.

Lue lisää: sydan.fi

Kysy terveydestä, Avun asiantuntijat vastaavat

  • Reijo Laatikainen, ravitsemus
  • Pippa Laukka, hyvinvointi
  • Tapani Kiminkinen, yleislääketiede
  • Voit kysyä nettiosoitteessa apu.fi/teemat/apu-klinikka
  • Voit myös lähettää kysymyksesi: aputerveys@a-lehdet.fi tai postitse ”Apu-klinikka”, Apu, 00081 A-lehdet

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.