Tuulilasi

Sähkövika?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Elikkäs omistan Opel Vectra b caravan -1998 2.0 DTI ja siinä on ilmeisesti joku sähkövika kun laittaa virrat päälle joku naputus kuuluu jostakin relekotelosta tms. Ja kun vääntää avainta startatakseen nii kuuluu vaan napsutus ja miinus navasta alkaa nousemaan käry. Onko vika mahdollisesti jossain maadoituksessa tms..  Vetämällä lähtee hyvin käyntiin mutta kun laittaa kaukovalot päälle niin moottori nytkähtää sammuakseen mutta ei ihan kuitenkaan sammu. Nykii välillä kun käyttää jotain sähkölaitetta esim. Pitkiä valoja, puhaltimea isommalle tai radiota isommalle jne. Olisiko vikakoodinlukijasta apua? Tai kenelläkään vinkkejä vian etsimiseen/korjaamiseen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eikä sitten siitä kärystä huolimatta tullut mieleesi puhdistaa sitä akun napaa? Ota nyt ne molemmat akkukaapelit irti ja puhdista hapettumat pois sekä navoista että akkukengistä. Jotkut sanovat, ettei niihin pintoihin saisi laittaa rasvaa tai öljyä, mutta aika hyvällä menestyksellä olen silti niitä niihin laittanut.

Kaikki nuo kuvaamasi ilmiöt viittaavat nimenomaan suoraan hapettuneeseen ja heikosti sähköä johtavaan akun navan ja akkukengän liitokseen.

Julkaistu: 7.10.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.