Tuulilasi

Saako henkilöautosta poistaa toisen etuistuimen pysyvästi ?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Jouduin kuljettamaan pitkiä esineitä 3-ovisen pikkuautoni sisätiloissa ja rittävä tila löytyi kun irrotin  toisen etuistuimen lattiasta ja nostin istuimen autosta ulos.  Onko välttämätöntä esimerkiksi  katsastusta varten laittaa etuistuin takaisin paikoilleen ?.   Nyt takaistuimelle on helppo kulkea oikeanpuoleisesta ovesta ja takaistuimen oikean reunan istuinpaikallla on todella mahtavat jalkatilat.  Tietenkin vielä onnistuneempi autoni olisi jos oikeanpuoleinen ovi johtaisi suoraan takaistuimelle, auto voisi silti olla 3-ovinen. Tämä 1+2 tai 1+3 paikkainen autokin riittäisi henkilökuljetuksiini hyvin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa matkustajaluvun muuttaminen on auton rekisteröintitietojen muuttamista, ja se pitäisi merkitä ajoneuvon rekisteritietoihin. Jos istuin on katsastuksessa poissa, katsastusmies ei pysty toteamaan sen turvallisuutta.

Asiaa kannattaa tiedustella katsastusasemalta. Näin katsastuksessa ei pääse tulemaan yllätystä, oli katsastusmiehen tuomio sitten mikä hyvänsä.

Julkaistu: 18.11.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.