Tuulilasi

Saabin arvon lasku

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen hankkimassa saab 9-5 wagonia vuosimallia 2006. Saabin farkut ovat jo nyt edullisia, mutta onko todennäköistä että saabien arvo lähtee laskemaan huomattavasti normaalia nopeammin? 

Tarkoitan siis, onko mahdollista etten saa myytyä saabiani enää parin vuoden päästä kun varaosien saanti yms on nihkeämpää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän se taitaa niin mennä, että edesmenneen automerkin arvo laskee tavallista nopeammin. Kun saadaan jonkinlainen selvyys siitä, kuka hoitaa jatkossa varaosahuoltoa, niin sitten nähdään, miten tuossa käy. Kyllähän auton kaupaksi saa, mutta hinta saatttaa jäädä toivottua pienemmäksi.

Tilanne puree pahasti myös vanhimpiin Saabeihin, ajalta ennen GM:ää. Ainakaan niiden varaosahuollosta GM ei ole enää vastuussa, ja osien menekki on niin pientä, ettei niitä taida kukaan muukaan ottaa hoitaakseen. Tässä tilanteessa purkamot ja merkkikerhot nousevat uuteen arvoon.

Julkaistu: 10.1.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.