Tuulilasi

saab 90, tai 9000 turbo

Tapio Ketonen

Kysymys:

onko mahdollista löytää suomesta saab 90 turbo ajokuntoinen ja hyvä. mitä olet mielta kannattaako ostaa saab 9000 3.0 t yli 200hv v6 koneella jolla ajettu yli300.000 jos auto pidetty hyvin. kulutus ja tulevat korjaukset

Näytä vastaus

Vastaus:

Alkuperäistä tehdastekoista Saab 90 Turboa ei ole mahdollista ostaa, koska sellaisia ei rakennettu. Saab 900 Turboja varmaan vielä löytyy, siis niitä pitkittäismoottorisiakin. Ne ovat kuitenkin jo vähintään 20 vuotta vanhoja, joten kunnon kanssa on vähän niin ja näin.

Ysitonnisetkin ovat jo niin vanhoja, että niitä ei kannata ostaa kuin autoja oikein hyvin tuntevien. Koska kysyt asiaa täältä, vastaus kysymykseesi on: Ei kannata. Vanha Saab voisi olla kiinnostava kohde entisöidä, ja osiakin löytyy vielä helposti. Arvelen kuitenkin, että kysyt asiaa hankkiaksesi käyttöauton. Suosittelen katselemaan tähän tarkoitukseen uudempia ajokkeja.

Julkaistu: 19.1.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.