Tuulilasi

Romutus todistus

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vein vuosi sitten kaksi liikenteestä poistettua omistuksessani olevaa Volvoa läheiselle autokorjaamolle, johon oli Stenan “romurekka” tulossa hakemaan tavaraa. Vakuutusyhtiöstä tuli pian noudon jälkeen ilmoitus vakuutusten päättymisestä ja autot ovat Trafin mukaan lopullisesti poistettu rekisteristä, mutta romutustodistusta ei ole kuulunut. Miksi näin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Virallinen vastanottopiste tekee rekisteristä poistoilmoituksen Trafin järjestelmään, ja sen pitäisi myös antaa auton luovuttajalle romutustodistus. Kun itse toimitin yhden auton kierrätykseen, romuliikkeen auto kävi noutamassa sen, ja viikon sisällä postissa tuli romutustodistus. Jos kaipaat romutustodistuksia, sinun pitää pyytää niitä sieltä autokorjaamolta, joka lienee toiminut virallisena vastaanottopisteenä tai ainakin sellaisen keräilypisteenä.

Romutustdistus sinänsä on tarpeeton, sillä Trafille riittää vastaanottopisteen ajoneuvorekisteriin syöttämä tieto romuttamisesta. Trafilta tieto menee vakuutusyhtiölle, joka lopettaa auton liikennevakuutuksen.

Julkaistu: 28.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.