Tuulilasi

Renkaista pakosta kolmas (neljäs?) kerta!

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lainaus:“Rationaalinen suhtautuminen asioihin

Kysymys:

Mitä enemmän ensimmäisen…kolmannen kerran renkaista vaahtoava inttää asiastaan, sitä selvemmin hänen ymmärtämättömyytensä paljastuu. Siinä tulee esiin tyypillinen suomalainen jääräpäistäkin jääräpäisempi luonne – periksi en anna. Minä en ole väärässä, vaan kaikki muut. Sellaisia ihmisiä Suomen-maassa on muuten todella paljon. Heille oma luulo on faktaa."

Minä “vaahtosin” kaksi kertaa renkaista, joku muu kolmannen! Faktaa on vain yli miljoonan kilometrin ajo vaihtelevissa olosuhteissa yli 20:llä eri autolla, ei siis teoriaa vaan oma vaatimaton kokemuksen mm. useista vesiliirroista ja perän sekä keulan “pettämisistä”! Eli perän oikaisee helposti mutta keula on ongelma varsinkin tiukoissa mutkissa!

Näytä vastaus

Vastaus:

Perän oikaisee helposti, jos on osannut varautua tilanteeseen, eikä se luistoonlähtö tapahdu liian suuressa nopeudessa. Mutta entäpä jos nämä vaatimukset eivät täytykään?

Jos auto karkaa käsistä ja törmää johonkin, niin parempi on törmätä keula edellä. Keulassa on ruttausvaraa, turvavyöt toimivat parhaiten ja turvatyynyistäkin on eniten apua. Jos mennään kylki edellä, niin ruttausvaraa on vain oven paksuus. Sivutyynykään ei suojaa yhtö hyvin kuin etutyynyt.

Julkaistu: 27.6.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.