Tuulilasi

Renkaiden v-kuvio auki vai kiinni

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kesäisen autonvaihdon yhteydessä tulleissa talvipyörissä on hyvin vähän ajetut ContiIceContact nastarenkaat.

Pyörittelen nyt miten tahansa niitä alle, niin aina se V-pintakuvio tulee toisen puolen pyörillä kärki eteenpäin ja toisen puolen pyörillä päinvastoin eli V auki. Ice Contact – renkaissa kuvio on epäsymmetrinen ja mielestäni suht voimakaskuvioinen. Renkaat on käsittääkseni ‘tehdasasenteiset’. Auto on merkkiliikkeestä ostettu. Renkaisiin on stanssattu sisäpintaan ‘INSIDE’ ja ulkopintaan ‘OUTSIDE’.

Kun TL on testannut IceContact renkaita, onko asiaan kiinnitetty huomiota? Kun on kysymys nastarenkaista, en voi niitä ristiinkään vaihtaa. Tuli mieleen, että onko renkaiden asennusvaiheessa tullut työtapaturma. Maahantuoja ei ole vielä vastannut tiedusteluuni.

Näytä vastaus

Vastaus:

[[{"type":“media”,“view_mode”:“media_large”,“fid”:“4497”,“attributes”:{"alt":"",“class”:“media-image”,“style”:“width: 250px; height: 250px; float: left;”}}]]Conti IceContct on epäsymmetrinen rengas, ja Inside- ja Outside-merkintöjä on tarkoitettu noudatettavaksi juuri kuten ne ovat. Renkaiden pyörimissuuntaa ei saa muuttaa, joten on tärkeää, että renkaita alta varastoon laitettaessa merkitään joko niiden sijainti tyyliin VE, VT, OE, OT, tai sitten ainakin pyörimissuunta.

Onhan renkaan pintakuviossa hieman V-kuviota tai ainakin puolikas siitä, mutta tuo valmistajan tarkoittama epäsymmetrisyys on sittenkin tärkeämpi asia. Rengastesteissä otamme ilman muuta valmistajan ohjeet huomioon, eli testattaessa teksti Outside on aina ulkopuolella.

Julkaistu: 3.12.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.