Tuulilasi

Renkaiden kierrätys

Tapio Ketonen

Kysymys:

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288555523745.html

“ Vähemmän kuluneet renkaat tulee aina asentaa taka-akselille, oli sitten kyseessä etu-, taka- tai nelivetoinen auto, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri neuvoo”

Minulla ainakin etuvetoisessa kuluu enemmän eturenkaat (tasaisesti) .

Toki renkaita pitää kierrättää, mutta tuo ohje ainakin sotii minun etuvetoisessa käytäntöä vastaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Niinhän ne yleensä kuluvat etuvetoisessa eturenkaat enemmän. Pidon kannalta on kuitenkin tärkeää, että takarenkaat ovat paremmassa kunnossa kuin eturenkaat.

Juuri siksi renkaita kannattaa vaihtaa kesken ajokaudenkin, että renkaat saadaan kulumaan mahdollisimman tasaisesti. Jos jo on tyhmästi ajettu eturenkaat paljon kuluneemmiksi, niin silloin ei ole muuta tehtävissä kuin laittaa ne kuluneet renkaat eteen. Sitten kun ne alkavat loppua, ostetaan kaksi uutta rengasta, jotka asennetaan taakse, ja takaa siirretään ne nyt kuluneemmat eteen.

Fiksumpaa on siis tarkkailla renkaiden kulumista ja vaihtaa niitä aika ajoin edestä taakse. Paras tilanne on se, että kaikki neljä kuluvat tasaisesti.

Julkaistu: 10.4.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.