Tuulilasi

Rengastesteissä renkaiden hinnasta tietty prosenttimäärä pois

Tapio Ketonen

Kysymys:

Eikö mm. vertailuista voisi jättää kokonaan pois nämä renkaita ja vanteita koskevat hintatiedot, koska aina suorastaan naurattaa, kun lukee miten paljon renkaalla tai orkkisvanteella on hintaa taulukkoon laitettu. Ei näillä hinnoilla ole mitään tekemistä tosielämän kanssa.

Renkaissa maahantuojien ovh-hinnoista lähtee käytännössä lähes puolet pois, ja orkkisvanteista jos joku itsensä kipeäksi maksaa, niin otan osaa. Yhden vanteen hinnalla saa jo 4 tarvikkeena. Tämä ei ole moite lehteä kohtaan, mutta toisaalta, aika turhaa tietoa kuitenkin nuo ovh-hinnat.

Näytä vastaus

Vastaus:

Alkuperäisvanteiden osalta tilanne on tietenkin se, että aika harvat saavat niistä hinnoista kovin tuntuvia alennuksia. Eipä niitä hintoja monikaan maksa omasta pussistaan, joten tarvikevanteet ovat käytännössä ainoa järkevä vaihtoehto.

Renkaista sen sijaan monet autoliikkeetkin myöntävät alennuksia. Rengasliikkeissä alennukset ovat joskus suorastaan mahtavia. Kaikesta huolimatta käytämme Kestotestin rengaskululaskelmissa renkaiden hintana 70 % hinnastohinnasta, eli laskennallinen alennus on 30 %. Vaikka joku saa kumit halvemmalla, tämä on ainakin sellainen keskimääräinen hinta, joka on hyvä laskelmien pohjaksi.

Talvirengaskuluja laskiessamme käytämme merkkiorganisaation talvirengaspaketin hintaa, jos sellainen on olemassa. Pahimmillaan maahantuoja on ilmoittanut neljän talvipyörän hinnan käyttämällä suoraan ohjehintoja. No, se on tietenkin heidän ongelmansa, sehän vain nostaa reilusti auton käyttökuluja.

Vertailujen osalta olemme toteuttaneet toivomuksesi nopeammin kuin osaat aavistaakaan. Emme nimittäin ole koskaan julkaisseet vertailujen yhteydessä renkaiden tai vanteiden hintoja!

Tulee vain mieleen, että eikö kannattaisi ensiksi lukea lehteä ja vasta sitten alkaa moittia sen sisältöä!

Julkaistu: 27.3.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.