Tuulilasi

Rengasmelulle ei juurikaan tehtävissä mitään

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin keväällä nykykorisen Toyota Avensiksen pitkälti hyvien Toyota-kokemusten ja teidänkin testien perusteella. Erityisesti “suosikkiautojen melu” -artikkeli jokin aika sitten vaikutti päätökseeni. Siinähän Ave rankattiin hiljaiseksi. Kesärenkailla autoni onkin ihan sopuista.

Nyt kun alle laitettiin Hakkapeliitta viitoset, niin melu ja ropina on lähes sietämätöntä kuivalla paljaalla päällysteellä. Taso on samaa luokkaa kuin vanhassa poisannetussa kakkos-Carinassa oli. Vesi, karkea päällyste ja sohjo vaimentavat hiukan. Kesällä ei ole mahdollista testata autojen nastaääniä ja usein uudet koeajoautotkin ovat syksystä kevääseen kitkarenkaallisia (?!).

Onko mitään tehtävissä asialle jälkikäteen? Vaimeneeko ääni kulumisen myötä (ja pito)? Onkohan Toyota parantanut äänieristystä uudemmissa (oma 2004) vuosimalleissa, kun ne on usein rankattu vaimeiksi (farmari-vertailunne taanoin)? Onko olemassa mitään jälkiasennussarjoja meluntorjuntaan?

Omaani tehtiin Finikor-käsittely ja laitettiin äänieristelokarit, mutta eipä nuo mitään auttaneet.

Ovatko konstit siis vaihtaa auto (ei mahdollista), laittaa nastattomat (ei turvallista) vai ostaa apteekista tulpat kuskin korviin (ei kuule rouvan ohjeita)?

Näytä vastaus

Vastaus:

Minun käsitykseni on, että nykyinen Avensis on edeltäjäänsä tuntuvasti meluisampi nimenomaan rengasmelun osalta. Jälkikäteen melua on aika mahdotonta vähentää, eikä se valmistajakaan liene mitään oleellisia muutoksia autoon tehnyt.

Ruotsissahan Avensiksen meluisuudesta nousi taannoin aikamoinen kalabaliikki. Jotakin autoille kait tehtiin, mutta ei mitään ihmeellistä. Jos keksit jonkin hyvän keinon, niin kerro. Tuskinpa olet yksinäsi tuskailemassa tästä asiasta.

Julkaistu: 6.11.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.