Tuulilasi

Ranskalaisten autojen lämppäri

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on Renault Clio vm. -99 ja haluaisin kysyä onko ranskalaisten autojen lämmityslaitteet kehittyneet parempaan suuntaan viime aikoina. Ainakin mulla tämän suhteellisen vanhan auton lämmityslaite on kuin lehmäänhenkäys jo jossain viiden asteen pakkasilla.

Onko kyseessä automallin tyyppivika vai vain tukkeutunut lämmityslaitteen kenno, onko Ketosella tästä asiasta silleen tietoa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ehkä ranskalaisille lämmitys ei ole yhtä tärkeää kuin meille. En tunne Clion lämmitysominaisuuksia, joten en osaa arvioida, millainen se lehmän henkäys oikeinon. Käsitykseni on kuitenkin, että eivät ne fransmannit ole oleellisesti ainakaan saksalaisia kylmempiä.

Kannattaa kuitenkin varmistaa, että mahdollinen raitisilmasuodatin on puhdas, eikä ilmanotto muutenkaan ole tukossa. On hyvä myös varmistaa, että lämmityslaitteen hana avaa nesteierron kennolle kunnolla, eivätkä ilmanohjausläpät jää mitenkään puolitiehen. Noilla ikävuosilla kun tuppaa joskus autoon vikojakin ilmaantumaan.

Julkaistu: 1.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.