Tuulilasi

Radion lukituksen purkaminen akun vaihdon jälkeen

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan Nissan almera 1,5 visia vm.2003. Akun vaihdon jälkeen radio ei toimi, kysyy vain pin koodia. Mistä saan kyseisen koodin tai mikähän se mahtaa olla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyseinen koodi on toimitettu uuden  auton asiapapereiden mukana, ja sen syöttäminen neuvotaan radion käyttöohjekirjassa. Se on yleensä nelinumeroinen, ja se syötetään radion näppäinten avulla.

Kokeilemalla sitä koodia ei löydy, sillä yleensä laite lukittuu muutaman, esimerkiksi kolmen väärin syotetyn koodin jälkeen. Yleensä lukitus vapautuu ensiksi esim. puolen tunnin kuluttua, seuraavan väärän koodin jälkeen tunnin kuluttua,sitten kahden, neljän ja niin edelleen.

Suosittelen, että kysyt apua merkkikorjaamolta. Voi olla, ettei apua löydy sieltäkään. Radio saatetaan joutua irrottamaan ja lähettämään radion maahantuojan huoltoon. Mahdollisesti tällöin tulee edullisemmaksi ostaa kokonaan uusi radio. Sen mahdollinen koodi kannattaa laittaa visusti talteen.

Julkaistu: 4.10.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.