Tuulilasi

Pysäköintikielto tai ei.

Tapio Ketonen

Kysymys:

TL numerossa 2/14 oli juttu: Saako tähän pysäköidä?

Jani Kajander kertoo pysäköineensä liki päivittäin kantakaupungin alueella, mutta ei tiedä, mitä tarkoittaa pysäköintikieltoliikennemerkki, jossa lisäkilvellä määritellään kellonajat, jolloin 2 tunnin aikarajoitus on ma-pe voimassa. Lisäksi vaaditaan pysäköintikiekon käyttöä. “Oikean” kirjaimen asukaspysäköintitunnuksen omaavat saavat pysäköidä paikalla niin pitkään kuin haluavat, ellei ilmaannu siirtokehotuksia, lähinnä kadunkunnostus ja -puhtaanapito töiden takia.

Hieman huolestuttaa moinen tietämättömyys ja selittely, että tietää, mitä merkki tarkoittaa, kun sen näkee oikeassa ympäristössään. Jos osaa, niin osaa, näkee merkin missä tahansa. En voi oikein ymmärtää, kuinka henkilö on onnistunut pysäköimään autonsa keskusta-alueella, jos ei liikennemerkkejä tunne. Entäs muu liikennesääntöjen tuntemus, varmuudella siitäkin löytyy aukkoja. Voisi mennä useimmilla muillakin Tuulilasin lukijoilla sormi suuhun, kun pysäköintikieltomerkin alla olevassa keltapohjaisessa lisäkilvessä on kellonajat 0-24. Minäpä hyvää hyvyyttäni vastaan, milloin merkin vaikutusalueelle saa laillisesti pysäköidä – lauantaisin ja sunnuntaisin.

Mielestäni juttu ei ansainnut sivutilaa TL:ssa.

Bemari-mies 35v: Valaisen sen verran, että todennäköisesti moottoristasi meni kannentiiviste silloin, kun kerroit sen keittäneen vesiletkun irtoamisen seurauksena. Olen sitä mieltä, että tekninen tieto- ja osaamistasosi eivät riitä noinkin iäkkään ja erikoisen auton omistamiseen. Kysymyksesi ja käyttämäsi termit kavaltavat sen seikan. Ylläpito tulee turhan kalliiksi ja tulet jymäytetyksi, kun et ole yhtään jyvällä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos lukutaitosi riittäisi pitemmälle kuin muutamaan ensimmäiseen riviin, niin olisit voinut havaita, että Jani oli saanut tuon saman tiedon jo aiemmin.

Vastaukseni ei edes pyrkinyt tavoittamaan samaa ilkeilyn tasoa, jota itse käytit keljuillessasi Bemari-mies 35v:lle. Asiallisuutta arvostetaan nettiin kirjoitettaessa aivan liian vähän.

Julkaistu: 2.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.