Tuulilasi

PRO DIESEL

Tapio Ketonen

Kysymys:

Oletteko testanneet kyseistä tuotetta? Ilmeisesti ainakin Sti on tuomassa markkinoille vastaavan polttoaineen.Olisi mielenkiintoista tietää tuleeko tehoa ja vääntöä yhtään lisää.Oman kokemuksen perusteella käyntiääni muuttuu pehmeämmäksi ja kulutus voi olla aavistuksen pienempi.Suurin hyöty voi tulla pitkällä aikavälillä jos moottori pysyy puhtaampana kuten luvataan.Monella on ollut ongelmia nykyaikaisten dieseleiden kanssa,egr-venttiili jumittuu ym..Oma autoni toyota avensis vm.2011 2,2 d-cat 177hv on toistaiseksi toiminut täysin ongelmitta,autolla ajettu 71000 km.Onko kyseisestä mallista mittaus tuloksia kiihtyvyydestä tai kulutuksesta?

Näytä vastaus

Vastaus:

On aika mahdotonta ryhtyä lehden resursseilla testaamaan tuollasia tuotteita niin kattavasti, että tuloksella olisi jotakin merkitystä. Kyllähän Neste ainakin ilmoittaa tuotteen olevan parempaa. Vaikea sanoa, pystytäänkö egr-venttiilin ongelmiin vaikuttamaan polttonesteen laadulla. Sitä nokea kun tulee kaikkia dieselpolttonesteitä käytettäessä.

Julkaistu: 11.6.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.