Tuulilasi

Primeran tuotanto lopetettu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Nissan Primeran CVT automaatti on lopetettu tarjonnasta. Paljonko niitä on myyty Suomessa? Mikä on syy, että sitä ei ole enää tarjolla? Onko kestävyydessä ollut ongelmaa? Eräs AUTOKESKUKSEN myyjä kertoi hauskan syyn CVT lopettamisesta Primerassa:" Ei toimi vakionopeussäätimen kera oikein!" CVT automaatin yhdistäminen dieselmoottoriin luulisi olevan ihanneyhdistelmä. Kestävyys ei ole muille ongelma, koska sitä on isoissa Audeissa ja USA:ssa sitä tarjotaan laajalti isoihinkin moottoreihin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Primera on historiaa, joitakin varastoihin happanemaan jääneitä myydään vielä nurkista pois. Lopetettu on paitsi CVT myös manuaalitkin. Kyllä se CVT lukeutuu harvinaisuuksiin, myyntimäärät olivat muutamien kymmenien luokkaa vuodessa.

Japanilaisvalmistajat eivät ole kovin innolla tarjonneet automaatteja dieseleihin. Kotimarkkinoilla kun diesel ei näyttele mitään roolia, niin eipä se automaattivaihteiston sovittaminenkaan kiinnosta. Euroopassa kun autoista kuitenkin valtaosa myydään käsin caihdettavina.

Julkaistu: 6.11.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.