Tuulilasi

polttoainejärjestelmän puhdistusaine

Tapio Ketonen

Kysymys:

Powermaxx Diesel System Cleaner polttoainejärjestelmän puhdistusaine.

Anna lausunto noista aineista. Kannattaako laittaa tankkiin? Tuossa vain yksi monista aineista.

Näytä vastaus

Vastaus:

Yleensä noiden aineiden vaikutus on vähäinen. Parasta lienee, että niistä ei yleensä aiheudu haittaakaan, mutta hyötykin tuppaa jäämään vähäiseksi, mitä nyt rahaa haaskaantuu.

Ongelma noissa on se, että ns. yleisölle myytävien aineiden pitää olla aika mietoja. Ammattilaiselle kaupattavat aineet ovat tehokkaampia, mutta niiden käytössä on oltava varovaisempi. Forte-suuttimenpuhdistusaineesta on saatu ilmeisen hyviä kokemuksia, koska monet merkkikorjaamot käyttävät sitä. Sitä voidaan käyttää ajettaessa, ainetta kaadetaan säiliöön, ja autolla ajetaan normaalisti.

Saman valmistajan moottoriöljyn sekaan kaadettavien aineiden kanssa pitää olla varovainen, niitä ei saa käyttää ajettaessa. Aineet ohentavat öljyä, joten sen voitelukyky heikkenee. Moottorin rasittaminen käsittelyaineen ollessa öljyn seassa voi johtaa laakerivaurioon.

Julkaistu: 8.10.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.