Tuulilasi

Pitkä starttaus

Tapio Ketonen

Kysymys:

Perheelläni kakkos autona ford escort 1.8 td vm.2000. Autossa kummallinen “ominaisuus” eli pitkä starttaus. Startilla saa pyörittää välillä jopa 15-30 sekuntia ennen käynnistystä. Kun käynnistyy, käy tasaisest,i ei “rykätä.” Olen vaihtanut tulo ja paluu polttoaine letkut kirkkaisiin, eikä kyllä ilma kuplia näy. Olen kokeillut myös ilman pa-suodatin jalkaa eli suoraan tankilta pumpulle, mutta ei vaikutusta. Autolla ei mielestäni ole ajettu hirveän paljon n.220000km.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä tuo viittaisi vikaan ruiskutuspumpussa tai suuttimissa, eli pumpun paine ei riitä avaamaan suuttimia. Lienee harvinaista, että suuttimien avautumispaineet kohoaisivat, joten taitaa olla ongelma pumpussa. Vaikka putkissa ei näykään ilmakuplia, silti kaikesta huolimatta pumppuun tai ruiskutusputkiin voi kerääntyä ilmaa, ja sen poistuminen suuttimien läpi vie aikansa.

Eipä tuo taida muuten ratketa kuin tutkituttamalla pumppu ja suuttimet ammattitaitoisessa dieselkorjaamossa.

Julkaistu: 2.8.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.