Tuulilasi

Pinnoitetut renkaat jääneet testeistä ulkopuolelle vaihtelevien runkojen takia

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kun alatte tekemään kesärengastestiä ja mukana on ollut aina jokin niin sanottu halppis rengas. Voisitteko ottaa mukaan ja vertailla Lammilla sijaitsevan Ässä renkaan rengasta. Kyseinen yritys pinnoittaa uudelleen renkaita. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten ne pärjäisi nykyajan renkaiden kanssa. Niitä on kovin kehuttu hyviksi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Renkaan ominaisuudet ovat monen tekijän yhteistulos. Eräs tärkeimmistä vaikuttajista on renkaan runko ja sen rakenne. Pinnoitetuissa renkaissa käytetään eri merkkisiä ja eri ikäisiä runkoja. On aika lailla tuuripeliä, millaiset rungot ostetuissa pinnoitetuissa sattuu olemaan. Tästä syystä emme ole testanneet pinnoitettuja renkaita kuin satunnaisesti, ja viimeisestäkin kerrasta taitaa olla jo yli 20 vuotta aikaa.

Edullista rengasta etsivälle pinnoitetut renkaat ovat usein hyvä vaihtoehto. Pienet, mutta testissä selvästi esiin tulevat runkorakenteesta johtuvat erot ominaisuuksissa eivät normaalikäytössä haittaa. Läheskään aina pinnoitetut eivät ole halvin vaihtoehto, mutta ominaisuudet todennäköisesti ovat paremmat kuin kaukoidän halpiskumeissa, joiden pito etenkin märällä pinnalla on usein surkea.

Julkaistu: 6.11.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.