Tuulilasi

Pienet nelivetoiset

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitähän muita kun Suzuki Swift löytyy pienien nelivetoisten luokasta.Ja ehkäpä nimenomaan ns. älykkäitä nelivetoja, jotka siis tunnistavat olosuhteet, ja toimivat sen mukaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Taitavar pienet ja kohtuuhintaiset nelivedot olla aika vähissä, eli ei tullut nyt heti mieleen muita kuin tuo Suzuki. Siellä sekä Swift että SX4 ovat joka kulmasta vetäviä.

Sitä älykkyyttä en menisi kehumaan, Swiftissä takaveto kytkeytyy päälle vasta, kun etupyörät alkavat lyödä tyhjää. Onhan se sikäli fiksua, että normaalitilanteessa etu- ja takapyörien välille ei synny paikkoja rasittavia ja kulutusta lisääviä voimia. Takaveto alkaa vetää vasta kun sitä toden teolla tarvitaan. SX4:ssä on mahdollista kytkeä etu-ja taka-akselistojen veto myös kiinteästi yhteen. Tämä auttaa pahassa maastossa, kun etupyörät eivät pääse lipsumaan.

Julkaistu: 24.11.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.