Tuulilasi

Peugeotin varaosilla ajoittain huono saatavuus

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan Peugeot 407 SW 1.6 HDI:n vm.-05. Autosta meni takapyörän laakeri kun kilometrejä oli kertynyt 77000. Takuu oli umpeutunut noin kuukausi takaperin. Maahantuoja ilmoitti osaa tilattaessa, että se on miinuksella 48 kpl, joten voisi kuvitella, että tämä on ko. auton tyyppivika. Maahantuoja ei kuitenkaan suostu enää korjaamaan vikaa takuuna.

Tämän lisäksi maahantuoja ei pysty kertomaan milloinka ko. osa on saatavana heiltä.

Miksi Peugeotin osien saatavuus on näin vaikeaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Aika yllättävä tilanne, ja tuo miinussaldo kyllä viittaa pahasti tyyppivikaan. On anteeksiantamatonta, että noinkin oleellisesti auton käytettävyyteen vaikuttavan osan saaminen on noin vaikeaa. Mutta seisoihan meillä aikanaan Kestotestissä ollut Peugeot 205 kesällä toista kuukautta korjaamon pihalla odottelemassa johtosarjan osaa Ranskasta. Se Gallia kun on niin kaukana…

Periaatteessa ei nykyisin ole normaalia, että laakeri pettää vielä noilla kilometreillä. Kyllä silti etenkin aiemmin laakereita on hajonnut vähemmilläkin kilometreillä, joten tuota voidaan pitää perustellusti myös normaalina kulumisvikana.

Ehkä kannattaisi kysellä osaa myös tarvikeliikkeestä. Tosin nykyisin yleensä mukana tulee myös pyörän napa, joten paketti on hintava, eikä sitä välttämättä löydy tarvikeliikkeistäkään.

Julkaistu: 14.5.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.