Tuulilasi

peräänajo

Tapio Ketonen

Kysymys:

edessä on autonvaihto ja merkkiä paljastamasta tuollainen 3,9 m pitkä auto kiinnostaisi hinnan takia.kuitenkin niissä on lyhyt perä. onko peräänajoa testattu, miten takapenkillä matkustaville mahtaa käydä jos saa perään toisen henkilöauton? vai onko parempi ottaa isompi laina ja ostaa luokkaa ylempää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Riippuu siitä, millainen auto rysähtää perään. Rekkaa ei paljon pitele, onko autossa peräkonttia metri enemmän vaiko ei. Tärkeintä kuitenkin on, että pääntuet ovat riittävän ylhäällä, jotta niska ei pääse retkahtamaan taakse, mikäli perään joku törmää.

EuroNCAP-testeissä ei tutkita, mitä autolle tapahtuu, jos joku ajaa perään. Pääosa törmäysvoimasta kuitenkin kohdistuu suunnilleen puskurin tasalle, ja voimat suuntautuvat sieltä aika tehokkaasti kantaviin rakenteisiin eli pitkittäiskoteloihin. Tottahan toki suurempi auto on turvallisempi, mutta ei sekään aina pelasta, jos huono tuuri sattuu.

Varmaan jokin Pasi Patrialta voisi olla aika hullunvarma ratkaisu peräänajojen varalta, mutta ei siitäkään mitään tule, että ryhtyisimme ajamaan panssarivaunuilla.

Julkaistu: 15.10.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.