Tuulilasi

Pätkäajo

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä muita ongelmia voi autolle tulla kun,että akku ei lataudu,kun autolla ajetaan pääsääntöisesti muutaman kilometrin matkoja harjoituksiin ja lasten noutoa päiväkodista. Moottorin lämmöt ei nouse talvella juuri ollenkaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Talvella päällimmäiseksi ongelmaksi nousee helposti kosteuden kertyminen sisätiloihin. Kun autolla ajetaan lyhyitä matkoja, kosteutta tiivistyy paitsi ikkunoihin myös peltipintoihin, myös niihin jotka eivät ole näkyvissä. Kosteutta tulee ennen kaikkea hengityksestä. Myös lattialle tulee jalkineissa lunta, joka sulaa ja imeytyy mattoihin. Kosteus kiusaa ennen kaikkea siten, että ikkunat pyrkivät huurtumaan voimakkaasti.

Tästä syystä autolle tekisi hyvää, jos se pääsisi välillä kuivumaan. Pitempi ajomatka, jonka aikana lämmityspuhallin pidetään suurella nopeudella, poistaa kosteutta tehokkaasti. Jos lattialle on kertynyt kosteutta, sitä voidaan poistaa levittämällä irtomattojen alle sanomalehtiä, jotka imevät vettä. Kastuneet sanomalehdet on helppo heittää pois, kohtuullisesti kastuneet lehdet kelpaavat paperinkeräykseen, mutta aivan mössöksi menneet ja kuraantuneet lienee paras heittää jäteastiaan.

Julkaistu: 25.9.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.