Tuulilasi

Parkkivalon vaihto Aakkoseen (W169)

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko mitään vinkkiä, kuinka vaihtaa parkkivalo Mersun A -malliin?

Tiedän, että pyöräkotelossa on luukku vilkun vaihtoa varten, mutta tästä ei onnistu parkkivalon vaihto. Konehuoneen puolelta vaihto ei onnistu, koska xenonit on edessä. Olen kuullut, että valon vaihtoa varten joutuu irroittamaan puskurin, jos näin on, löytyykö ohjetta puskurin “oikeaoppiseen” irroittamiseen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä ole onneksi tullut Aakkosen polttimonvaihto eteen. Se ei kuitenkaan ole läheskään ainoa typerästi suunniteltu auto. Noita ajopelejä, joissa polttimoiden vaihdon takia on purettava puoli autoa, on muitakin. Esimerkiksi Mercedes-Benzin nykyinen yhteistyökumppani Renault on kunnostautunut tässä oikein kunnolla.

Viisainta olisi hankkia korjausohjekirja, josta saa paljon hyviä vinkkejä. Alfamerilta, www.alfamer.fi, löytyy W169:ään näemmä vain saksankielinen opas hintaan 32,90 euroa, mutta saksahan on vanha sivistyskieli, jota on hyvä osata.

Ohje saattaisi löytyä myös auton käyttöohjekirjasta, mutta eihän sellaista raamattua kukaan jaksa lukea. Netistä löytyi interaktiivinen käyttöohjekirja.Alla oleva linkki vie aakkosellisen hakemiston sivulle, klikkaa sieltä kirjainta B ja siirry kohtaan Bulbs. Sieltä avautuu mistä kohdasta tahansa luettelo, jossa on ohjeet eri polttimoiden vaihtoon. Tämä on englanniksi.

http://www4.mercedes-benz.com/manual-cars/ba/cars/169/en/manual_base.shtml

Olin tuosta ymmärtävinäni, että puskuriin ei polttimoiden vaihdossa tarvitse koskea. Vilkkupolttimon vaihto kyllä tapahtuu sisälokasuojan luukusta. Sen sijaan vasemman puolen polttimoiden vaihto edellyttää lasinpesimen säiliön irrottamista.

Julkaistu: 14.11.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.