Tuulilasi

Pakoputkiston pauke uudessa autossa ei ole normaalia

Tapio Ketonen

Kysymys:

Pelkäänpä kysyväni jotakin aivan tyhmää, mutta kysyn silti. Eli autoni (Mini cooper S 2007)pitää aina välillä aika moista pauketta pakoputkistossa varsinkin pienillä vaihteilla kiihdytettäessä ja vaihtamisen yhteydessä. Minua asia ei haittaa, mutta vaimo aina kyselee, että miks tää auto paukkuu. Asiasta täysin tietämättömänä olen heittänyt tyyliin; varmaan bensaa pakareissa. Muuten auto toimii, kiertää ja varsinkin kulkee hyvin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tyhmää on lähinnä se paukkuminen. Se nimittäin kielii, että autossa ei ole kaikki kunnossa. Onko se pauke sitten peräisin siitä, että pakoputken sisällä paukahtelee, vaiko siitä, että pakoputki kolahtaa koriin, kun moottori heilahtaa?

On kyseessä kumpi syy tahansa, ei sellaista saa etenkään noin uudessa autossa esiintyä. Menepä käymään merkkikorjaamolla, tuollainen vika pitää saada kuntoon takuuna.

Julkaistu: 19.11.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.