Tuulilasi

Paikkamaalausta

Paikkamaalausta

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kevät vihdoin koittaa ja myös monet autot puhkeavat kukkaan jälleen. Mikä on oikea työjärjestys paikata ruostevaurioita. Eli ruosteet pois, pakkeli, pohjamaali, pinta ja lakka. Vai pohjamaali ensin ja sitten pakkeli. Netin keskustelipalstoilla molempia mielipiteitä. Itse olen kyllä vetäny pohjamaalin ennen ja jälkeen pakkelin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Minun mielestäni tuo riippuu pakkelin paksuudesta. Jos alle joudutaan laittamaan paksusti pakkelia, sen pitää olla kemiallisesti kovettuvaa eli kaksikomponenttista. Kun sen pinta on silitelty, pintamaalin alle kuuluu pohjamaali. Sen alle laitetaan tarvittaessa hienompaa pakkelia, sillä kaksikomponenttipakkeleihin jää usein pieniä rokonarpia. Jos taas on pieni rokko kyseessä, siitä selviää niinkin, että puhdas pelti maalataan ensin sinkkipitoisella pohjamaalilla, ja sen päälle vedetään sitä hienompaa pakkelia. Jotakin sormenpään kokoista aluetta ei sen jälkeen kannata erikseen ryhtyä maalaamaan pohjamaalilla, tuloksesta tulee riittävän hyvä pelkällä pintamaalillakin.

Julkaistu: 1.3.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.