Tuulilasi

Paavin auton pienoismalli

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysymykseni voi kuulostaa vähän oudolta. Olen eläkkeen alussa ja harrastan pienoismallien kokoamista.Olen Ev.Lut.kirkon entinen maahanmuuttajatyöntekijä. Olen pitempään hakenut pienoismallia nykyisestä Paavin autosta joka on rakennettu Mercedes 300 pohjalle. Nyt tiedustelisinkin kohteliammin,että mistä voisin kysyä edelleen. Kyseessä ihan normaali muovinen koottava. Onkohan sitä ikinä tehty, en tiedä, meinaan pienoismallia.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä löytynyt tietoja pienoismalleista kohtuullisella etsiskelyllä.Voi olla, ettei sitä löydykään. Sen verran tietoa tuli, että Paavi antaa ajeluttaa itseään nykyisin vuoden 2012 jolukuussa käyttöön luovutetulla Mercedes-Benz ML -autolla. Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche luovutti auton paavi Benedictus XVI:lle viime joulukuun 7. päivänä. Tarkempia teknisiä tietoja autosta ei ole annettu, mutta se on vankasti panssaroitu ja painaa useita tonneja. Huippunopeudeksi on kerrottu 80 km/h.

Paavi Benedictus XVI erosi tehtävästään 28. helmikuuta 2013, ja hänen seuraajakseen valittiin kardinaali Jorge Mario Bergoglio, joka otti nimekseen Paavi Benedictus. Zetschke luovutti hänelle viime heinäkuussa sähköpolkupyörän, mutta voi olla, ettei joulukuussa 77 vuotta täyttävää katolisen kirkon päämiestä paljon nähdä pyöräilemässä.

[[{"type":“media”,“view_mode”:“media_large”,“fid”:“2620”,“attributes”:{"alt":"",“class”:“media-image”,“style”:“width: 400px; height: 267px;”}}]]  [[{"type":“media”,“view_mode”:“media_large”,“fid”:“2621”,“attributes”:{"alt":"",“class”:“media-image”,“style”:“width: 400px; height: 267px;”}}]]  [[{"type":“media”,“view_mode”:“media_large”,“fid”:“2622”,“attributes”:{"alt":"",“class”:“media-image”,“style”:“width: 400px; height: 267px;”}}]]  [[{"type":“media”,“view_mode”:“media_large”,“fid”:“2623”,“attributes”:{"alt":"",“class”:“media-image”,“style”:“width: 400px; height: 267px;”}}]]

Julkaistu: 22.10.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.