Tuulilasi

Opel Vectra C Wagon 1.8 l vm.2006 facelift

Opel Vectra C Wagon 1.8 l vm.2006 facelift

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ajovaloumpiot huurtuu, kerää kosteutta. Auto ostettu kesällä ja silloin huomasin hanskalokerikossa olevan 4kpl kierrettäviä suojakansia ajovaloumpioon kuuluvia. Eli ne ei ole edes ollut paikalla.Vaihdoin kesällä yhden palaneen polttimon minkä jälkeen asensin lähi+kaukovaloille x molemmin puolin suojakannet… mutta nyt talvella huurtumista esiintynyt.Nyt otin ne pois, jotta kosteus pääsee umpios pihalle.Kannattaisiko porata pienet ilmareijät niihin polttimoiden suojakansiin? Eikös nyt valoumpiot ole olleet liian tiiviit, niin kosteus ei ole päässyt ulos…

Näytä vastaus

Vastaus:

Yleensä ajovaloumpioissa on jonkinlainen tuuletus, jotta ilma pääsee vaihtumaan ja viemään kosteuden pois. En tunne Vectran valaisimien rakennetta, mutta tuuletuksen puutteestahan tuossa täytyy olla kysymys.

Reiät kansiin on yksi ratkaisu, mutta itse tutkisin ensiksi, onko umpioissa jonkinlaiset tuuletusventtiilit, ja ovatko ne mahdollisesti tukossa. Periaatteessa uusien reikien tekeminen on kuitenkin arveluttava ratkaisu, kyllähän niissä pitäisi olla tuuletus kunnossa jo uudesta pitäen.

Julkaistu: 16.12.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.