Tuulilasi

Opel Kadett vm.86

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan Opel Kadett 1.6S E-mallin vm.1986 ja kysyisin seuraavaa:autossa on varajet2-kaasari ja joku aikamme autonkorjaaja on sekoittanut bensaletkut aivan totaalisesti.Eli miten kuuluu liittää letkut,kun kaasarissa on vain tuloletkulle paikka? Miten kuuluu liittää paluuletku ja entä suodatin?Nyt suodatin on melko tyhjä ja bensa liikkuu ruiskimalla suodattimen läpi.Myös käynti on rykivää eikä jaksa käydä kunnolla edes tyhjäkäyntiä.Kaasari on siis käsiryypyllä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Varajet-kaasuttimen sielunelämä on valitettavasti minulle täysin tuntematon. Jos bensan tuloletkulle on vain yksi paikka, niin on harvinaisen selvää, mihin tuloletku pitää kiinnittää. Paluuletkua ei välttämättä edes ole, ja jos se tarvitaan, eikä sitä ole liitetty, niin aika pian sekin selviää, missä sen letkun pitäisi olla. Oikea paikka on se, mistä syöksyy bensaa ulos!

Siihen suihkimiseen voisi olla syynä se, että bensapumppu vetelee viimeisiään, eli sen teho ei riitä. Syy voi olla venynyt kalvo tai venttiilien vuotaminen. Uusi pumppu voisi saada ihmeitä aikaan.

Julkaistu: 7.6.2014